2017 was een pittig jaar voor FPC Dr. S. van Mesdag

2017 was voor FPC Dr. S. van Mesdag een pittig jaar. De verwachting was dat het aantal bij ons geplaatste patiënten zou afnemen. We moesten daarentegen echter alle zeilen bijzetten om een onverwachte toename van het aantal patiënten op te kunnen vangen en hen kwalitatief goede zorg te kunnen bieden. Een pas op de plaats maken wat betreft onze ambities en onze ontwikkeling was daardoor noodzakelijk. We zijn er trots op dat het ons ondanks uitdagende omstandigheden is gelukt om de in-, door- en uitstroom van patiënten goed te laten verlopen.

Meer weten? Lees dan ons verkorte jaarverslag.

Brede aandacht in Kamer voor veiligheid medewerkers forensische zorg

Minister Dekker van Rechtsbescherming deelt de zorgen van GGZ Nederland over de veiligheid van medewerkers in de forensische zorg. Dat bleek tijdens het debat in de Tweede Kamer over tbs en forensische zorg. Veel  Kamerleden vroegen de minister naar zijn plannen hoe hij problemen rond werkdruk en tekorten op de arbeidsmarkt wil oplossen en verwezen naar de brandbrief die GGZ Nederland had gestuurd en de berichtgeving in de media.
(meer…)

ForFACT LVB van start!

Met ingang van vandaag, 16 april 2018, is AFPN Groningen van Forint een forensisch FACT-team rijker: het Forensisch FACT-team voor Licht Verstandelijk Gehandicapte (LVB) cliënten. Dit team is een gezamenlijk initiatief van Trajectum en AFPN Groningen. (meer…)

FPA Zuidlaren – Hoe zit het nu?

Op dinsdag 12 december 2017 gaf Harry Beintema, directeur Behandelzaken Forint, antwoord op de vragen van de raadsleden van de gemeente Tynaarlo over de gang van zaken in FPA Zuidlaren. Er werd onder meer gesproken over kenmerken van de doelgroep, verschillende strafmaatregelen, het behandeltraject en risicomanagement. Wilt u weten hoe dit verliep? Dat kan! De bijeenkomst van de gemeenteraad werd gefilmd en kunt u hier bekijken.

ForFACT behaalt keurmerk met optimale implementatie

AFPN Groningen whitebord

Voor de tweede keer heeft het Forensisch FACT-team van AFPN Groningen het keurmerk Forensisch Flexible ACT ontvangen van het CCAF. Bijzonder is deze keer dat zelfs het predicaat optimale implementatie werd behaald, dat is de hoogst haalbare categorie! Een prestatie van formaat, waar we erg trots op zijn! (meer…)

Verbeteren van kwaliteit: een continu proces!

Interieur Van Mesdagkliniek

Op 3 en 4 april voerden twee externe auditoren van Tüv Reinland met diverse medewerkers van FPC Dr. S. van Mesdag gesprekken over de werking van hetkwaliteitssysteem. Zij wilden weten of de medewerkers van de Mesdag in de praktijk ook doen wat ze op papier hebben afgesproken. Maar ook of wat men zegt en doet voldoet aan de kwaliteitseisen van de ISO 9001. (meer…)