Integratie ForFact binnen BW Forint één van de parels van de reviewdag

Op dinsdag 19 maart 2024 organiseerde BW (Beschermd Wonen) Forint een reviewdag vanuit het kwaliteitsnetwerk BW/MO. MO staat voor maatschappelijke opvang. Een groep reviewers uit verschillende organisaties, zoals Het leger des Heils, Pameijer, Querido, De Rooyse Wissel en Iriszorg, brachten deze dag een bezoek aan de BW van Forint. Tijdens de reviewdag kregen de bezoekers een goede indruk van de werkwijze van BW Forint.

Wat is het doel van zo’n reviewdag?
Vooraf aan de reviewdag maakt de locatie, aan de hand van gezamenlijk opgestelde standaarden, een zelfreview. Tijdens de dag zelf krijgen de reviewers een kijkje in de keuken en gaan met de locatie in gesprek over de ingevulde zelfreview. Aan het eind van de dag formuleert het reviewteam parels (kwaliteiten) en oesters (uitdagingen) waarmee de instelling aan de slag kan.

 

Parels (kwaliteiten) en oesters (uitdagingen) van BW Forint
Aan het eind van de reviewdag was er een informele bijeenkomst met de bewoners en medewerkers van BW Forint. Tijdens een hapje en een drankje werden de parels en oesters door het reviewteam gepresenteerd.

De parels van de BW Forint zijn: de integratie ForFact binnen BW Forint, de ketensamenwerking, zorg op maat, een sterk toegankelijk team en het bevorderen van leefstijl, sport & welzijn door o.a. Hanze leefstijlgroep. De oesters zijn het stigma op de forensische doelgroep binnen Lentis, het betrekken van naasten bij de behandeling, de directe toegankelijkheid van ervaringsdeskundigen (is niet fysiek op locatie aanwezig) en het vergroten van de medezeggenschap van de bewoners.

Trots!
Sander van der Kroft, directeur Forint a.i.: ‘We zijn erg trots op waar onze forensische BW nu staat. De afgelopen periode heeft het team hard gewerkt om de kwaliteit van zorg een stapje verder te brengen, de parels laten zien dat dit is gelukt. Erg veel complimenten daarvoor! En die oesters gaan we kraken, we zijn immers nooit uitontwikkeld!’

Complimenten van het reviewteam
Binnen het reviewteam viel de sterke toegankelijkheid van het team meteen op. We werden hartelijk ontvangen en konden rekenen op een vriendelijke en open benadering van de medewerkers. De gezellige sfeer droeg bij aan een prettige ervaring tijdens ons bezoek.

Deze benadering heeft niet alleen een positieve impact op ons als reviewteam, maar ook op de cliënten, die op deze manier een waardevolle band kunnen opbouwen met het team.

Over het kwaliteitsnetwerk BW/MO
Binnen het Kwaliteitsnetwerk BW/MO staat leren van elkaar voorop. Door het delen van kennis, ervaringen en best-practices wil de BW/MO-sector gezamenlijk de kwaliteit van zorg en begeleiding aan forensische cliënten verbeteren. Naast het kwaliteitsnetwerk BW/MO is er ook een kwaliteitsnetwerk FPA, FPC/K en FVZ.