Informatiebijeenkomsten Beschermd Wonen Forint – Zuidlaren druk bezocht!

De meest prangende vragen op een rij

Ongeveer 700 ongeruste inwoners van Zuidlaren en omstreken bezochten de vier bijeenkomsten die Forint organiseerde om informatie te geven over de negen tbs-patiënten,  die vanaf 1 april hun intrek nemen in het Witte Huis op het Dennenoord-terrein. Voor een deel van de bezoekers heeft dit gewerkt; zij gingen enigszins gerustgesteld naar huis. Bij anderen bleven de zorgen.

Harry Beintema, directeur Behandelzaken Forint: ‘Vanzelfsprekend doen wij er alles aan om risico’s rondom onze patiënten te minimaliseren. En ik durf ook te zeggen dat wij daar goed in zijn. Maar natuurlijk begrijpen wij de zorgen van de inwoners van Zuidlaren. Zij hebben minder of geen kennis van onze patiënten, hoe een behandeltraject eruit ziet, wat de risico’s zijn en hoe wij daarmee omgaan. Daarnaast is de forensische psychiatrie ingewikkeld. Er zijn alleen al 26 forensische zorgtitels, maatregelen die een rechter kan opleggen wanneer iemand mede vanwege psychiatrische problematiek in aanraking komt of dreigt te komen met Justitie. En elke maatregel, waarvan tbs er één is, brengt weer andere wetgeving met zich mee.’

Tijdens vier informatiebijeenkomsten in februari 2020 stelden inwoners van Zuidlaren vele vragen over de voorziening Beschermd Wonen (BW) Forint Zuidlaren. De meest gestelde vragen en antwoorden vindt u in onderstaand document.

200218 – Veel gestelde vragen BW Forint Zuidlaren